De ceva vreme tot am avut intentia sa gatesc ceva cu tenta asiatica,avand in vedere ca mancam destul de des la restaurante cu specific,asa ca,m-am hotarat intr-un final sa bucataresc si acasa o mancarica care sa se apropie cat de cat de gustul atat de mult apreciat!
Din pacate eu nu am gasit bambus si nici ciuperci chinezesti sau proaspete,dar data viitoare reteta sigur va fi imbunatatita cu cel putin aceste doua aspecte :).
Taiem pieptul de pui cubulete,dupa care trecem la legume.Maruntim ceapa,taiem ardeiul si morcovul cubulete,iar telina o dam pe razatoarea mica.Punem la calit toate legumele ,iar dupa vreo 3-4 min,adaugam si cubuletele de piept de pui.Le calim inca vreo 3-4 min,dupa care punem ciupercile si bambusul,apoi completam cu apa pana la nivelul carnitei si legumelor.In timpul fierberii adaugam lingurita de boia dulce si jumatatea de boia iute.
Cand carnita e fiarta,adaugam lingurile de sos soia si lingurita de ghimbir,iar dupa gust completam cu sare si piper.Adaugam si usturoiul pisat si mancarica e gata.Servim cu orez fiert sau taitei de orez!!
Pofta buna!!:)
1
Eu as recomanda ciupercile chinezesti(urechi de lemn) sau ciupercile proaspete,dau un gust deosebit mancarii.
2
Daca folositi ciuperci chinezesti deshidratate,acestea vor trebui tinute 15-20 min in apa calduta pt a se rehidrata.