Pui cu legume la cuptor

de simona72 in Pui, 23 Sep 2013 | 15213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2copanele, 2 pulpe superioare, 2 aripi
  • 1 praz
  • 2 vinete albe
  • 1 gogosar
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii mari
  • sare si piper dupa gust
  • amestec de condimente: cimbru si boia
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura de oregano proaspat
  • 5 linguri ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la cuptor:

Carnea de pui, spalata , curatata, stearsa cu prosoape de hartie se condimenteaza dupa gust su sare, piper, cimbru si boia. Se da carnea la frigider pt 30 minute.Dupa ce carnea a stat la frigider pt a-si lua din arome se prajeste intr-o cratita in putin ulei de masline.

Se aseaza carnea prajita intr-un vas termorezistent. Prazul se curata, se spala, se taie pe lungime pt al spala si printre straturile de frunze, se taie rondele. Se prajeste in cratita in care am prajit bucatile de pui, se mai adauga 1-2 linguri ulei de masline, dupa ce s-a calit prazul se adauga usturoiul, ardeiul si gogosarul taiate julien si se calesc legumele 3-4 minute pana se inmoaie. Se adauga peste carnea din vas.rosiile curatate de coaja, se taie cuburi si se pun in vas impreuna cu patrunjelul tocat marunt si oregano. In aceeasi cratita se pun 2 linguri ulei de masline si se prajesc la foc iute vinetele curatate, taiate cuburi si pudrate cu sare. Se adauga si ele in vasul termorezistent, se pune capacul de la vas, se da la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Se scoate vasul si se amesteca usor legumele cu carnea, se acopera din nou si se mai da la cuptor pt 30-40 minute.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu pulpe de pui