Duminica,masa in familie poate si ceva musafiri.........orez cu pui in sos de rosii eu zic ca e perfect.
Se pregateste mai intii puiul cu sos:
se taie pieptul in cubulete,se da prin faina;se pune in tigaie jumatate pahar de ulei si se lasa la incins ;cind incepe sa sfiriie punem cubuletele de carne pe care le lasam cit sa prinda culoarea aurie se scot cu paleta pe o farfurie.in acelasi ulei punem ceapa rosie taiata cubulete si invirtim pina ceapa devine sticloasa.adaugam 2 pahare cu apa calda si amestecam pina obtinem un sos; se incorporeaza pasta de tomate peste care punem cubuletele de carne ,acum se pune sarea, pierul, putina supa instant, 1-2 foi dafin,usturoiul taiat in patru ;se lasa pe foc cam 5 min la sf se adauga patrunjelul tocat.
OREZ:
se caleste o ceapa micuta pina devine sticloasa,se adauga cele 2 pahare de orez peste care turnam 4 pahare de supa fierbinte(sau 4 pahare de apa fierbinte cu doua linguri de supa instant knorr, vegeta)potrivim de sare si piper ,adaugam lingurita de sofran sau curcum ,amestecam punem capacul la oala iar focul cit mai mic.nu se mai amesteca in orez din acest moment deloc ,peste capac se pune un prosop umed si se lasa la foc mic cam 20 de minute inchidem aragazul insa nu se ridica capacul si prosopul alte 15 minute.
gogosari in otet cu varza pot fi perfecti ca garnitura
POFTA BUNA!!!
1
nu punem sare pe carne inainte de prajire ,pentru a ramine frageda
2
la un pahar de orez ascutit se pun 2 pahare cu supa ,masuratoarea va fi cu acelasi pahar si pt orez si pt supa sau apa
3
dupa ce am pus tot ce trebuie in orez, nu se mai ridica capacul si cu atit mai putin nu se mai mesteca in oala.