Pentru Saptamana barbatilor care gatesc! Aceasta reteta am vazut-o pe pagina Spornic, aici http://spornic.ro/culinar/piept-de-pui-cu-dovleac/ Combinatia de arome este absolut minunata. In plus dovleacul este delicios, nu mi l-as fi imaginat niciodata altfel decat in placinta :)
Carnea se unge cu ulei (una- doua linguri), si, se asaza intr-un vas termorezistent.
Se adauga usturoiul tocat/feliat si se condimenteaza apoi uniform cu sare si piper dupa gust, pudra de ardei iute, rozmarin, coriandru si cardamon.
Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi potrivite.Se stropeste cu putin ulei si se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper dupa gust, dupa care se asaza in vas, alaturi de carnea de pui.
Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins in prealabil. Dupa 15-20 de minte se inlatura folia si se continua coacerea pana ce carnea se rumeneste usor.
Se serveste cald! Pofta buna!
1
In cazul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 L se seteaza modul high, pentru 90 de minute.