Vreau sa-l recomand tuturor care doresc sa faca un pui la cuptor.E cel mai bun pui pe care l-am mancat in viata mea.A fost delicios !
Am pregatit puiul cu o seara inainte.Dupa ce l-am curatat am pus intr-o cratita o lingura vegeta,o lingura boia,o lingurita sare,1/2 lingurita rozmarin macinat,putin piper si ulei de masline.Am uns cu aceste ingrediente puiul pe exterior si interior.L-am pus in frigider pana a doua zi.A doua zi am pus intr-o tigaie ulei si am calit 2 buc.ceapa.Am adaugat ciupercile,o lingura pasta de ardei,orezul spalat bine si putina vegeta.Am lasat sa se caleasca pana scade apa pe care o lasa ciupercile.Am mai pus 100 ml apa si am lasat sa fiarba pana scade apa de tot.Am oprit focul si am pus in tigaie porumbul,marul curatat si taiat cubulete si condimente daca mai este nevoie.Cu aceasta compozitie am umplut puiul.Separat in alt vas am dat pe razatoarea fina usturoiul,am adaugat mustar,vegeta,miere si ulei de masline(2 linguri).Cu aceasta compozitie am uns din nou puiul si l-am asezat intr-un vas de yena uns in prealabil cu 50 g unt.Cartofii de marime potrivita i-am curatat de coaja si i-am taiat in 4.I-am asezat in jurul puiului.I-am condimentat cu sare si piper.La sfarsit am pus peste tot praf de rozmarin si patrunjel uscat.Am mai turnat putin ulei de masline.Am pus capacul peste vasul yena si am dat la cuptor la foc potrivit cca.o ora.Am scos puiul din cuptor,am luat capacul si am uns din nou puiul cu miere.Am dat din nou la cuptor fara capac.L-am lasat inca o jumatate de ora la cuptor.Se serveste portionat cu garnitura langa care s-a prajit.Se poate servi si cu maioneza de usturoi cu smantana.E absolut delicios!