Prune cu orez

de mamaieelena in Mancaruri de post, 2 Mar 2011 | 20427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Toate se vor masura cu aceeasi cana de ceai:
  • 1 cana cu orez
  • 1 cana cu prune uscate fara samburi
  • 3 cani cu apa calda
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita cu scortisoara (facultativ)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune cu orez:

Intr-o cratita care se poate pune apoi la cuptor se pune uleiul la incins si se adauga zaharul se lasa pana se maroneste. Intre timp se spala bine orezul si dupa ce zaharul s-a inchis la culoare se adauga si orezul cu scortisoara si sarea se amesteca bine. Apoi se va turna apa fierbinte (cele 3 cani de ceai cu apa) si prunele se lasa sa clocoteasca putin pe aragaz dupa care se poate pune in cuptorul incins (depinde de cuptor) 30-45 minute.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

divainbucatarie 1

04.03.2011, 11:56

cat de mult imi placea cand eram mica!

mamaieelena 1

04.03.2011, 13:53

divainbucatarie, daca-ti placeau asa de mult atunci te rog acum sa incerci si de la mine sunt delicioase

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu orez