Prima mea piftie

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2011 | 5550 vizualizari

 

De multe ori in viata trebuie sa faci lucruri care nu-ti plac. Cand insa le faci pentru persoane la care tii, ele nu mai sunt chiar asa de grele. Eu, recunosc, nu suport mancarurile gelatinoase. De aceea nu am mai facut aspic pana acum. Sotul meu, insa, adora piftia. Pana acum isi ostoia pofta prin vecini (adica ii facea mama). Anul acesta, insa, m-am hotarat sa-i fac o surpriza. Aceasta e prima mea piftie.

 

INGREDIENTE

  • 1 aripa mare de curcan
  • 1 picior de porc (numai partea de jos)
  • 2 cepe
  • 4-5 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 5 l de apa
  • 1 capatana de usturoi
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prima mea piftie:

  • Spala carnea si pune-o in apa, cu ceapa, piperul si foaia de dafin.
  • Da focul tare pana ce apa da un clocot. Da focul mic.Scoate foarte bine spuma. De fapt asta e un lucru esential daca vrei ca piftia sa arate frumos. scoate spuma ori de cate ori e nevoie.
  • Lasa sa fiarba usor, la foc foarte mic, acoperita, pentru cateva ore (3-4). Zeama trebuie sa scada cam la jumatate. 
  • Lasa la racit pana a doua zi, cand e bine sa degresezi supa (cu ajutorul unei linguri ia toata grasimea care se formeaza la suprafata). Asa poti vedea si daca e destul de inchegata. (Daca nu e, trebuie s-o mai lasi la fiert).
  • Incalzeste din nou supa.
  • In timpul acesta curata si zdrobeste usturoiul. 
  • Scoate carnea din supa. Dezoseaz-o. Pune carnea in doua castroane.
  • In supa fierbinte pune usturoiu zdrobit (se face un  fel de infuzie de usturoi) si sare dupa gust si lasa cam 30 minute.
  • Intr-o strecuratoare pune tifon indoit in mai multe (3-4). Strecoara supa si pune-o in castroane peste carne. Poti pune si bucati de morcov fiert pentru decor. De asemenea poti pune si putin usturoi zdrobit.
  • Lasa castroanele la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prima mea piftie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

MIUTA 1

06.01.2011, 11:56

Arata foarte bine

dinugaber 1

10.12.2011, 09:19

Daca zeama nu este limpede se foloseste un albus batut bine si turnat peste lichidul respectiv. E bine ca zeama sa nu fie clocotita cand se adauga albusul. Apoi se fierbe cateva minute si se strecoara. Va fi perfect limpede. Galbenusul fiert este foarte decorativ in aspic, ca si un morcov taiat felii. Vezi si cartea "BUCATARIE ROMANEASCA" de i.nEGREA SI F.BUSCA.

Bucataras 1

10.12.2011, 09:33

dinu, multumim pentru tipsuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pancakes cu sunca si mozzarela