Prima mea paine de casa reusita

de mirela0911 in Piine, 19 Apr 2011 | 3907 vizualizari

 

In week-end m-am ambitionat si am zis: hai sa incerc si eu sa fac o paine. Am vazut la Ruxy si la Ancutza paine a la Jamie si am zis gata, fac din asta. Ce a iesit vedeti mai jos. Asa ca pt prima data sunt multumita. Ingredientele sunt la fel ca la fete.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba (de la moara)
  • 625 ml apa calduta
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 g miere de salcam
  • 30 g sare 
  • seminte de mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prima mea paine de casa reusita:

Intr-un vas se pune faina cernuta si se face in mijloc o gaura. Se presara sarea pe margini.

Mierea si drojdia se dizolva in 300 ml apa. Se toarna cate putin in mijloc amestecandu-se incet spre exterior pana se incorporeaza toata faina adaugandu-se si restul de apa. Se framanta cu mana timp de 5 minute. Va iesi un aluat mai moale.

Se lasa la odihnit intr-un loc ferit de curenti de aer pt 1 ora. Dupa ce si-a dublat volumul se mai framanta timp de 1 minut dupa care se pune in vasul in care se va coace painea. (Eu am pus la copt 2/3 din aluat. Restul l-am folosit pt altceva). Se presara deasupra seminte de mac si se lasa din nou la dospit pana isi dubleaza volumul. 

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 35-40 minute, sa se rumeneasca frumos.

Tare buna a fost cu slanina, ceapa verde si ridichi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prima mea paine de casa reusita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

lilik 1

20.04.2011, 00:15

super a iesit

Pur_si_simplu_papa_bun 1

20.04.2011, 16:41

Arata exact ca cea a bunicii mele! Numai ca ea o facea in cuptorul de paine , iar eu in bloc nu am asa ceva. Sigur am sa o incerc!

adry88 1

25.05.2011, 22:05

felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta