Prajiturica Maria

de epurasha2bb in Prajituri, 17 Aug 2010 | 13161 vizualizari

 

am facut-o de Sf.Maria

 

INGREDIENTE

pt.blat:

  • 7 oua
  • 150 g faina alba pt.prajituri
  • 4 linguri cacao 
  • 150 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • 1 pliculet praf de copt

pt.insiropat:

  • apa cu zahar si esenta de rom;

crema :

  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 1 plic crema lchior de oua Stilla Dolce
  • 500 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinata,

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica Maria:

Se fac 2 blaturi dreptunghiulare care se vor taia in 2 fiecare obtinand in final 4 foi.

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava dreptunghiulara cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam.

Se umple cu crema de vanilie preparata cu lapte rece cu mierul la viteaza mare cateva minute in care adaugam apoi zaharul vanilat si miezul de nuca pisat marunt.

Daca aveti timp si rabdare peste stratul de crema puteti adauga si mici faramite de zahar ars care se fac topind zaharul si intinzandu-l pe o suprafata dura dupa care il zdrobiti si macinati acele bucati mari pana obtineti niste frimituri de zahar ars.

Se pune crema intre blaturi si deaspra prajiturii si se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza deasupra cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Maria" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone