Prajiturele fine

de Lavinia in Prajituri, 5 Feb 2014 | 14172 vizualizari

 

Un fel de fulgi de nea mai fini sa zic asa...Sunt atat de delicati incat se topesc in gura si te cuceresc de la prima inghititura :X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua mari
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri praf de budinca cu gust de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 180 ml lapte dulce
  • 1/2 plic budinca de capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 150 g unt 82 % grasime
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura/decor:

  • fulgi de cocos
  • 100 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 vf cutit colorant roz(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele fine:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga-le peste albusuri.

Amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt si cerne-le in prealabil.

Adauga lingura cu lingura mixul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (24 cm ) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)

Amesteca budinca de capsuni cu zaharul si laptele fierbinte.

Pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa apoi lasa-l la racit.

Mixeaza untul moale la temperatura camerei cu esenta de vanilie apoi adauga lingura cu lingura din budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indeparteaza marginile apoi taie blatul in cubulete mici de cca 3 cm .

Fiecare cubulet taie-l in doua pe orizontala si umple-l cu un strat fin de crema.

Unge si marginile cu crema apoi tavaleste-le prin nuca de cocos.

Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi adauga colorantul roz.

Pune cate o lingurita de glazura pe fiecare patratel apoi baga la frigider peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele fine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200