Prajitura Tosca

de diana_k in Prajituri, 25 Oct 2012 | 24285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava mare 38/28 cm
  • Ingrediente pentru blat:
  • 8 albusuri,
  • 250 g zahar,
  • 100 g mac,
  • 100 g nuca de cocos,
  • 3 linguri faina,
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic budinca de vanilie,
  • 400 ml lapte,
  • 150 g margarina Rama
  • Sirop:
  • 100 g zahar,
  • 100 g apa
  • Glazura:
  • 100g ciocolata,
  • 50ml lapte
  • +21 de biscuiti mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Preparare:Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul. Se bate bine spuma pana se intareste si nu mai curge de pe tel. Se adauga macul, nuca de cocos, praful de copt si faina. In tava tapetata cu hirtie de copt se toarna compozitia si se coace  30 minute la foc mijlociu in cuptorul incalzit la 180 de grade.

Crema:Se freaca galbenusuri cu: zaharul, plicul de budinca si putin de lapte.  Restul de lapte se fierbe apoi se adauga peste compozitia cu galenusurile cu budinca. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema. Se lasa la racit apoi se mixeaza bine cu  margarina. 

Pentru sirop:Intr-o craticioara perfect uscata se pune zaharul la topit pe foc mic, cand s-a caramelizat se stinge cu apa.Se mai tine putin pe foc pana se dizolva tot caramelul.
Se foloseste rece. Dupa preferinta se poate adauga rom, cafea ness sau capuccinno.
Pentru glazura:ciocolata rupta bucatele mici se amesteca cu laptele si s etopeste la foc sau la microunde.

Peste blatul racit se pune crema, apoi biscuiti inmuiati in sirop. Se da prajitura la rece cateva minute si se intinde peste ea glazura calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

kukibella 1

26.10.2012, 10:05

MotanLaOale 1

26.10.2012, 11:43

GJ203702390 1

27.05.2013, 19:11

am facut-o si eu de C-TIN SI ELENA si a iesit o bunatate multumesc pt reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si mere