Prajitura Televizor

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 2 Dec 2010 | 17606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi de cacao: 
  • 250 g faina  
  • 5 oua  
  • 120 g unt  
  • 150 g zahar  
  • 150 ml lapte  
  • 3 linguri cacao  
  • 10 g praf de copt  
  • Blatul alb:  
  • 4 oua 
  • 4 linguri apa 
  • 8 linguri zahar 
  • 8 linguri faina 
  • 10 g praf de copt  
  • Crema: 
  • 350 ml lapte 
  • 4 linguri faina  
  • 2 linguri amidon 
  • 250 g Rama Maestro 
  • 250 g zahar 
  • vanilie 
  • coaja rasa de lamaie 
  • zeama de lamaie 
  • +100 ml sirop
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor:

Blaturi de cacao:
Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si untul partial topit pana se omogenizeaza,se adauga laptele si se amesteca bine.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza cu grija in aluat,apoi se amesteca cu albusurile pana se omogenizeaza.Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale si se coc doua blaturi in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit.

Blatul alb:
Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freca cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga apa si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se toarna compozitia in tava aragazului,tapetata cu hartie de copt.Se coace blatul aprox 30 de minute la cuptorul preincalzit.

Crema:
Laptele si zaharul se pun intr-o cratita pana ce zaharul se topeste.Faina se amesteca cu amidonul intr-un castron.Peste faina se toarna un polonic de lapte cald si se amesteca bine cu un tel;compozitia rezultata se toarna treptat in laptele cald si se amesteca incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.
Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu 1 lingura de zahar pudra si se incorporeaza treptat crema de late,se rade coaja de lamaie,se adauga vanilia si zeama de lamaie si se mixeaza bine pana obtinem o crema consistenta.

Asamblare:
Pe un platou se aseaza unul dim blaturile de cacao si se stropeste foarte putin cu sirop,se intinde 1/2 din cantitatea de crema,se aseaza blatul alb,se stropeste cu sirop,se toarna restul de crema si se acopera cu ultimul blat de cacao.Se lasa peste noapte la frigider,apoi se proportioneaza;Se poate servii pudrata cu zahar.

sursa:culinar.ro cu modificari la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Pasiune pentru bucatarie 1

05.12.2010, 15:31

"Bitza tare gospodina esti, imi place de tine. Prajiturica asta e foarte inalta si "cocheta" De multe ori am vrut si eu s-o fac la fel ca si pe cea numita prajitura desteapta dar n-am apucat niciodata"
multumesc susu

Rahela Velicu 1

26.12.2017, 22:33

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire