Pentru ca am primit si eu astazi coletul (multumesc Bucataras!), fiul meu mi-a spus: "Mami, pe cand vin de la karate sa faci o prajitura in forma cea noua!" Asa ca am executat ceva rapid cu ce aveam prin casa.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul pe rand, galbenusurile, uleiul, coaja de portocala iar la final faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se amesteca cu o lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa cu unt si se da la cuptor pt. 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea).
Se pregateste budinca. Se pun la foc 500 ml lapte cu zaharul, iar praful de budinca se amesteca cu restul de lapte. Se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga untul cand inca budinca este calduta, se amesteca pana se omogenizeaza.
Dupa ce s-a racit blatul se insiropeaza cu sucul de la compot, se unge deasupra cu budinca, se aseaza cateva cirese din compot si se stropeste cu ciocolata topita cu putin lapte. Se da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!