De cate ori am poftit la aceasta prajitura cand o vedeam pe site, mai ales ca nu mancasem niciodata, dar i-a venit randul si pot sa zic ca este minunata. Reteta este bineinteles de pe site luata asa ca multumesc tuturor care au postat asa ceva.
Blatul de vanilie:
Blatul de cacao:
Blatul cu nuca:
Pt. sirop:
Pt. crema:
Blatul de vanilie: Se mixeaza bine ouale cu sarea si zaharul pana acesta se topeste. Se adauga apa fiarta, se mixeaza bine, iar la sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza, se pune si esenta de vanilie si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pt. 15 minute la foc mediu.
Blatul de cacao: Se procedeaza la fel ca si la primul blat, la final adaugandu-se faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. In aceeasi tava se coace pentru 15 minute.
Blatul cu nuca: Aceeasi pasi ca si la celelalte doua blaturi, fiind in plus cele doua linguri cu nuca macinata.
Se lasa blaturile la racit.
Se prepara siropul lasand la fiert pt. 5 minute apa si zaharul. Cand s-a racorit putin siropul se adauga esenta de rom.
Crema: Se pune 500 ml lapte impreuna cu 150g zahar sa dea in clocot. Albusurile se bat spuma tare cu restul de 100 g zahar si cu esenta de vanilie.
Faina se amesteca cu restul de lapte (200ml), se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine pana la omogenizare. Se toarna in fir subtire laptele fierbinte amestecand repede sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc si asa fierbinte se amesteca cu spuma albusuri. Se lasa crema sa se racoreasca putin dupa care se asambleaza prajitura.
Se insiropeaza toate cele trei blaturi cu siropul racit.
Peste blatul de vanilie se pune 1/3 din crema, se presara nuca macinata, se aseaza blatul de cacao, 1/3 din crema, nuca macinata, blatul de nuca, restul de crema iar deasupra se presara nuca macinata, stafide si se pudreaza cu cacao. Se da la rece dupa care se taie bucati si se serveste.
Este delicioasa. Pofta buna!