Nu vreau sa laud aceasta Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel, incercati-o si imi veti da dreptate, are un gust divin. Sper s-o repet cat de curand, nu de alta dar merita niste poze mai frumoase. Daca ar trebui sa-i dau o nota, cu siguranta ar fi 10!
Blatul gustos de nuca se imbina perfect cu crema de caramel si alunele crocante.
Daca alegi sa prepari aceasta Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel, iata care sunt ingredientele necesare: oua, zahar, nuca, ciocolata, alune.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Incorporam usor cu ajutorul unui tel si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Se niveleaza bine si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 30 minute.
Glazura de ciocolata alba se obtine topind la Bain-Marie ciocolata impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit complet. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.
Pentru crema caramel se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permenent astfel incat sa nu se arda pe alocuri caci devine amar. Se adauga untul si se lasa la foc mic pana la inglobarea completa. Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar si unt. Punem si alunele pe care le-am prajt putin, sa aiba gust mai intens. Lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba. Atentie ! Ambele trebuie sa fie reci, altfel se intrepatrund.
La final, glazura de ciocolata neagra se prepara la fel ca si glazura de ciocolata alba si se toarna peste caramel.
Se lasa sa se intareasca si se poate taia cu un cutit cu lama subtire si trecut prin apa fierbinte.
La fel de gustoasa este si Prajitura Deliciu. Printre retetele preferate se numara si cea de Prajitura Deliciu pentru cafea sau Tort Snickers.
1
Tava folosita este de 23x40 cm
2
In mod normal crema caramel cand se raceste devine destul de tare. Tocmai de aceea, eu n-o las sa fie prea vartoasa si probez din cand in cand punand o lingura din compozitie la racit. Daca se intareste, e gata.