Preluata de pe blogul Laurei Sava , careia-i multumesc si o pup :-*
Pentru foi:
Pentru crema:
Foile:
Albusurile se bat spuma cu cele 400 g. zahar. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaua si nuca pisata, mixand in continuare.
Impartim compozitia rezultata in 3 boluri de aceeasi marime (pentru ca foile sa fie egale). Compozitia o turnam in tava tapetata cu faina si coacem cele 3 foi, pe rand, cate 15 minute , la foc potrivit.
Crema:
Galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele se pun impreuna intr-o craticioara. Punem la foc mic , amestecand continuu pentru a nu se lipi crema de peretii vasului.
Cand amestecul devine omogen si grosut adaugam ciocolata rupta in bucati si mestecam continuu, pana se topeste. Luam crema de pe foc si lasam sa se raceasca putin.
Adaugam untul rece (din frigider) in crema calduta, amestecand energic pana cand acesta este incorporat in crema. Obtinem o crema lucioasa, tocmai buna de intins pe blaturi.
Asamblare prajitura:
Impartim crema in trei parti egale, intercaland-o cu cele 3 blaturi. Incepem cu un blat, apoi crema, iar blat, crema..astfel incat ultimul strat va fi de crema. Deasupra presaram nuca sau alune macinate, in strat considerabil.
Dam prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi o portionam pentru a o savura.
Pofta buna!