Prajitura Sah

de gaby_gabytza in Prajituri, 31 Mar 2014 | 5047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • sirop
  • compot de zarzari
  • crema
  • 200 ml smantana
  • 100 g zahar
  • decor
  • frisca
  • bombonele decorative
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o crema, adaugam uleiul si laptele treptat peste galbenusuri amestecand continuu. Rasturnam compozitia peste albusurile spuma amestecand usor cu o lingura de lemn. Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in ploaie peste compozitia de oua. Impartim compozitia in 2. In una punem lingurile de cacao si esenta de rom, iar in a 2a adaugam plicurile de zahar vanilat.

Pregatim 2 tavi de chec (eu am avut tavi mai mici) le tapetam cu hartie de copt si adaugam compozitiile in tavi (daca nu avem 2 tavi la fel coacem blaturile pe rand). Dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca

Pregatim crema intre timp -mixam smantana cu zaharul pana devine o crema consistenta iar la sfarsit adaugam intaritorul de frisca si dam la frigider.

Taiem blatul maro in doua iar dupa il taiem in trei fasii fiecare. La fel procedam si cu blatul alb

Cand asezam in tava insiropam feliile cu compot.

Asamblare:asezam o feliuta alba-una maro- una alba si frisca deaspura. Dupa, inversam punem o felie maro-una alba-una maro si iarasi adaugam frisca. Procedam la fel pana terminam blaturile (pe mine m-a mai ajutat fata cu mancatul feliutelor:))) deci mi-a mai ajuns doar de inca un singur rand. Dam la frigider sa se intareasca .

Scoatem dupa 30 minute si ornam cu frisca si bombonele deasupra. Eu in frisca am adaugat 1 lingurita cacao, dar asta e optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Cleme