Prajitura rasturnata cu piersici

de T I M E A in Prajituri, 21 Aug 2016 | 7365 vizualizari

 

Va aduc inca o prajitura simpla cu fructe de vara dar pe care o puteti face si in alt anotimp mai ales daca puneti fructe la congelator. Am ales varianta cu cacao a blatului si impreuna cu piersicile parfumate a rezultat o prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 piersici
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar brut
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul brut, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind un tel.

Ungem o tava de aprx 22/30 cm cu unt si asezam pe fundul tavii piersicile spalate si taiate cubulete. Presaram peste piersici 2 linguri de zahar brut.

Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 35 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit, rasturnam cu grija prajitura pe un platou.

Se poate pudra cu zahar pudra la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata cu prune