O alta reteta delicioasa, by Laura Sava ( cu mici modificari )
Crema:
Blat 1:
Blat 2:
Sirop :
Decor :
Crema : Frisca lichida se incalzeste la bain-marie ( sau direct pe flacara, dar avand grija sa nu se lipeasca de vas ) . Cand frisca e pe punctul de a fierbe, se adauga ciocolata bucati. Se amesteca energic pana cand ciocolata se topeste, dupa care se da vasul la o parte si se lasa la racit.
Hidratam gelatina in 50 ml apa (timp de 5-10 minute), dupa care topim la microunde 5-8 secunde, pana se lichefiaza.
Se scot cateva linguri din crema de ciocolata si se amesteca bine cu gelatina , apoi se amesteca si cu restul de crema, mixand pentru a nu se face cocoloase. Se adauga crema de whisky si se mixeaza bine .
Blat 1: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar, apoi adaugam laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu alte 100 g zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina si cu praf de copt.
Turnam totul intr-o tava captusita cu hartie de copt si coacem 20-25 min. la foc potrivit.
Blat 2: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se adauga nuca de cocos, faina amestecata cu praful de copt, esenta de migdale sau vanilie. Turnam compozitia in tava captusita cu hartie de copt si coacem la foc potrivit 20-25 min.
Asamblare : Blatul 1 l-am stropit bine cu 150 ml crema de whisky amestecat cu 50 ml. apa ( in reteta Laurei se specifica lichior de cocos sau lapte de cocos ) . Am acoperit blatul cu jumatate din cantitatea de crema de ciocolata alba , apoi am asezat deasupra blatul 2, peste care am intins restul de crema. Deasupra am presarat fulgi de nuca de cocos.
Prajitura este delicioasa daca sta cateva ore la frigider.