Prajitura pufoasa cu visine

de Lavinia in Prajituri, 23 Iun 2014 | 34074 vizualizari

 

Bine v-am regasit,dragii mei!>:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua (de tara am folosit eu)
  • 150 g zahar
  • 10 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 200 g visine fara samburi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma apoi am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat galbenusurile si uleiul ,lingura cu lingura, mixand usor la viteza mica pana ce am incorporat tot uleiul.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o de doua ori.

Am adaugat faina,in 2-3 transe ,peste compozitia de oua amestecand usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

La final am adaugat zaharul vanilat,esenta de rom si coaja de lamaie.

Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am nivelat bine.

Peste aluat am pus din loc in loc visinele scurse bine de zeama.

Am introdus tava in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aprox 30-35 de minute.(testul scobitorii)

TIPS-URI

1

Am folosit o tava patrata de aprox 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lavinia 1

24.06.2014, 21:59

Claudia

- Andreea - 1

25.06.2014, 11:33

Ce pufosenie

ella 87 1

25.06.2014, 14:10

trebuie incercata arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ochi de păun