Prajitura portocalie - cu suc de rosii

de divainbucatarie in Prajituri, 30 Noi 2010 | 48097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 15 linguri de zahar;
  • 15 linguri de ulei;
  • 15 linguri de suc de rosii;
  • 1 lingurita de amoniac sau 1 plic de parf de copt;
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 1/2l lapte fiert cu 5 linguri de gris;
  • 1 pachet de unt frecat cu o cana de zahar;
  • coaja de la o lamaie si sucul acesteia.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura portocalie - cu suc de rosii:

PREPARARE FOI :

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta se framanta si se imparte in 4 parti egale. Fiecare foaie se coace aproximativ 15 min la 180°C .

PREPARARE CREMA:

Se freaca untul cu zaharul si apoi compozitia se amesteca cu grisul racit in care am adaugat coaja si sucul de la lamaie.

In final asamblam prajitura: Se pune peste o foaie crema, apoi alta foaie si se repeta operatiunea. Pe una din foi eu am pus si putin gem de caise, un strat foarte subtire…Pentru topping am folosit crema de gris si am presarat nuca macinata. Prajitura va sta minim 24 de ore la frigider pentru ca foile sa se moaie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura portocalie - cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

divainbucatarie 1

01.12.2010, 13:26

multumesc diana

KATHERINE 1

20.01.2013, 18:30

Prajitura aceasta am descoprit-o de vreo 2 ani,am dat reteta tuturor doamnelor interesate de ea,pe mine la inceput nu m-a impresionat,am facut-o de curiozitate,dar cand am gustat-o........hmmmm,nu am cuvinte ce mult mi-a placut.....,de atunci am facut-o foarte des,e o prajitura tare buna si ieftina,unde mai pui ca e si aspectuoasa ...

IuliaCleo 1

17.09.2013, 12:20

Foile sunt coapte normal sau pe dosul tavii?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder