Prajitura Pavlova

de cameliamatei in Prajituri, 25 Iul 2011 | 8244 vizualizari

 

Am incercat-o din revista "Secretele Bucatariei", dar nu numai cu zmeura, cum cere prajitura, ci si cu caise. Este foarte buna! :)

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • sare
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita otet
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de cafea instant
  • 200 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Pavlova:

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se tapeaza o tava cu hartie de copt si se deseneaza pe ea un cerc cu diamentrul de 22 cm, cu creionul. Suprafata cercului se unge cu putina margarina. Se bat albusurile cu 1 praf de sare si zahar, pana ce compozitia se intareste si incepe sa straluceasca. Se inglobeaza otet si cafea solubila.

Compozitia de bezea se repartizeaza in cercul de pe hartia de copt, folosind o lingura. In mijloc se face o adancitura. Se reduce temperatura din cuptor la 100 grade si se coace blatul cca 90 de minute. Se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca blatul inauntru.

Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilinat si se repartizeaza pe mijlocul blatului. Se acopera cu boabe de zmeura. Eventual se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta fina cu capsuni si bezea