Prajitura panza de paianjen

de CameliaR in Dulciuri, 31 Oct 2016 | 4472 vizualizari

 

Aceasta prajiturica pe care am facut-o pentru Halloween este foarte economica. Daca nu ai oua, lapte si unt in casa nu trebuie sa iti faci griji. Poti realiza ceva dulce si gustos fara prea multe ingrediente. Eu am servit-o cu dulceata de visine si topping de ciocolata. Se poate servi si cu inghetata sau cu ce doriti voi. De asemenea daca doriti puteti adauga in compozitia pentru blat stafide, nuci sau fructe prospete/congelate. Puteti sa faceti si o glazura oglinda pentru un efect wow. Aceasta reteta minunata am gasit-o pe youtube.
 

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina
  • 125 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de otet
  • 5 linguri de ulei
  • 240-260 ml apa
  • 150 g ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura panza de paianjen:

Intr-un bol incapator punem faina, cele 3 linguri de cacao, praful de copt, zaharul si praful de sare. Amestecam cu o lingura. 

Adaugam lingurita de otet, esenta de vanilie, cele 5 linguri de ulei si apa. Mixam compozitia la viteza medie. Daca doriti sa adaugati in compozitia de blat stafide, nuci sau fructe, acum este momentul. 

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Tapetam o tava de 19 cm cu faina sau hartie de copt. Turnam compozitia in tava. Introducem tava in cuptorul si lasam prajitura cea mai mica treapta. Coacem in jur de 30-40 de minute. Trebuie neaparat sa verificati blatul cu o scobitoare din cand in cand ca sa nu se arda si sa il scoateti la timp. 

Pentru a pregati panza de paianjen trebuie sa topim ciocolata la bain-marie. Turnam ciocolata in pos si incepem sa facem cercuri concentrice. Apoi cu o scobitoare trasam usor linii pe tort ca si cum l-am taia in felii. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura panza de paianjen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cappucino delice