Aceasta prajiturica pe care am facut-o pentru Halloween este foarte economica. Daca nu ai oua, lapte si unt in casa nu trebuie sa iti faci griji. Poti realiza ceva dulce si gustos fara prea multe ingrediente. Eu am servit-o cu dulceata de visine si topping de ciocolata. Se poate servi si cu inghetata sau cu ce doriti voi. De asemenea daca doriti puteti adauga in compozitia pentru blat stafide, nuci sau fructe prospete/congelate. Puteti sa faceti si o glazura oglinda pentru un efect wow. Aceasta reteta minunata am gasit-o pe youtube.
Intr-un bol incapator punem faina, cele 3 linguri de cacao, praful de copt, zaharul si praful de sare. Amestecam cu o lingura.
Adaugam lingurita de otet, esenta de vanilie, cele 5 linguri de ulei si apa. Mixam compozitia la viteza medie. Daca doriti sa adaugati in compozitia de blat stafide, nuci sau fructe, acum este momentul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Tapetam o tava de 19 cm cu faina sau hartie de copt. Turnam compozitia in tava. Introducem tava in cuptorul si lasam prajitura cea mai mica treapta. Coacem in jur de 30-40 de minute. Trebuie neaparat sa verificati blatul cu o scobitoare din cand in cand ca sa nu se arda si sa il scoateti la timp.
Pentru a pregati panza de paianjen trebuie sa topim ciocolata la bain-marie. Turnam ciocolata in pos si incepem sa facem cercuri concentrice. Apoi cu o scobitoare trasam usor linii pe tort ca si cum l-am taia in felii.