Din pasiunea mea pentru dulciuri a rasarit aceasta prajitura cu portocale si ciocolata care a reusit sa ma incante intr-un mod desavarsit deci...By Ruxy....blat dulce acrisor, crema densa de ciocolata, gem de mandarine , dulceata de portocale si multa frisca...mai mult decat deliciu!
Preparam blatul:
Amestecam la mixer in ordinea urmatoare ingredientele:ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala, iaurtul, untul topit, laptele praf, faina si praful de copt, iar la sfarsit sucul de la o portocala.
Ungem cu unt tava de Jena, apoi turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 de minute( facem testul cu scobitoarea).
Lasam la racit si preparam crema de ciocolata.
Intr-un ibric mai mare turnam frisca lichida si o infierbantam fara insa a aduce la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata si o topim( luam de pe flacara). Lasam deoparte.
Preparam siropul de portocale. Turnam sucul intr-un ibric si punem pe foc mic , adaugam zaharul si vanilia si nu fierbem, doar infierbantam.
Turnam siropul peste blat si lasam sa absoarba bine si sa se raceasca usor. Blatul va absorbi tot siropul.
Deasupra punem crema de ciocolata, si dam la rece sa se intareasca ciocolata apoi scoatem si ungem cu gemul de mandarine.
Punem frisca si ornam cu dulceata de portocale, florile de napolitana si ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore bune sau mai bine daca o preparam seara lasam toata noaptea la frigider.
Pentru cei ce iubesc combinatia de portocale cu ciocolata e o nebunie!
1
gemul de mandarine si dulceata de portocale se pot achizitiona de la Hala noua Obor la etaj din magazinele grecesti