Se pune gelatina la hidratat in 4`5 linguri de apa rece.
Topesti ciocolata la foc mic, impreuna cu untul si frisca lichida, iar cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca atat cat sa fie suportabila la deget si se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in compozitie.
Se aromatizeaza cu esenta, dupa gust bineinteles.
Biscuitii ii zdrobesti si ii amesteci cu untul la temperatura camerei si cele doua linguri de cacao pana se omogenizeaza bine.
Se acopera o tava cu hartie de copt, se pun biscuitii ca blat si se apasa bine pentru a sta cat mai fixat si mai lipiti.
Peste se toarna compozitia de ciocolata si se da la frigider pentru 6-8 ore pana se intareste.
Dupa ce s-a intarit scoatem tava afara si o rasturnam pe un platou.
Facem glazura din ciocolata topita impreuna cu untul, cat sa ajunga la o consistenta grosuta.
Se acopera prajitura cu glazura se mai lasa putin sa se intareasca si se serveste.
Pofta buna !!!
1
eu am folosit o tava pentru cozonac
2
cand topiti ciocolata pentru glazura puteti adauga si 50 ml de lapte pentru un gust mai bun