Am facut aceasta prajitura de Sf. Valentin,nu prea fac eu asa prajituri,dar am zis sa incerc,si chiar a iesit buna.
Prima data se face blatul alb:
Se bat spuma 6 albusuri bine,apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar( 8 linguri zahar)
Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, amestecati usor.
Aluatul se toarna intr-o tava de cuptor, cu hartie de copt(eu am folosit una dreptunghiulara de marime30x20 cm).
Intindeti bine si se niveleaza pe toata tava.
Acum se face stratul maro:
Se bat spuma 4 albusuri .Dupa ce ati batut bine albusurile amestecati cu 8 linguri de zahar,apoi pe rand galbenusurile. Adaugati 4 linguri de faina, praful de copt si 3 linguri de cacao - amestecati usor.
Acest aluat se toarna deasupra aluatului alb, se niveleaza si se intinde pe toata suprafata.
Se coace la foc mediu(eu la 180 grade cam 35 minute, pana trece testul scobitorii,depinde ce cuptor aveti)
Lasati sa se raceasca bine.
Intr-o cratita puneti cele 6 galbenusuri ramase, 250 grame de zahar si 5 linguri de lapte.Puneti cratita pe baie de aburi si amestecati continuu pana compozitia se ingroasa putin.Cand e gata lasati-o sa se raceasca
Untul(200g) moale se bate spuma bine si se adauga cate putin din compozitia de galbenusuri ce ati preparat-o mai inainte . Adaugati cate 1-2 linguri treptat, ca sa nu se taie compozitia.
Blatul e mai bine sa-l insiropati cu putin sirop preparat din apa, zahar, vanilie, cafea, etc(eu l-am facut cu sirop de capucino)
Crema o puneti peste blatul racorit, intindeti si nivelati bine.Puneti-o in frigider sau la rece
In acest timp preparati glazura:
Se topesc intr-o cratita ciocolata amaruie, 7linguri de lapte si 50g de unt,3 linguri de zahar - amestecati bine si dupa ce se topesc si incorporeaza toate, lasati sa se racoreasca bine.Turnati glazura abia calda(dar nu fierbinte ca va topi untul).
Nivelati si dati la rece sa se patrunda bine cateva ore.
Pofta Buna!