Prajitura Mozaic

de Bianca_Sacuiu in Prajituri, 11 Mai 2013 | 10917 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de cativa ani de la o profesoara din scoala generala, este printre primele retete care le-am facut cand am inceput sa gatesc!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 galbenusuri
  • 250g margarina
  • 200g zahar
  • 300g faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 1 pahar mare (de apa) cu lapte dulce sau acru
  • 2 linguri cacao

Bezea

  • 4 albusuri
  • 300g zahar

Glazura

  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mozaic:

Se freaca zaharul cu margarina, apoi treptat, se adauga galbenusurile, coaja de lamaie/portocala, laptele si faina in care a fost pus in prealabil praful de copt si cele 2 linguri de cacao.

Aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Cand aluatul este gata se prepara bezeaua si glazura.

Bezeaua: Albusurile se bat spuma cu mixerul si se adauga cele 300g zahar.Bezeaua se bate pe baie de abur pana se intareste, apoi se pune peste coca calda.

Peste bezea se pune urmatoarea glazura.

Glazura:Apa se fierbe cu zaharul si cacao pana obtinem o compozitie omogena.Glazura se toarna peste bezea si se orneaza cu ajutorul unei furculite, traversand cu dintii dintr-o parte in alta a tavii.

Se pot folosi si fulgi de ciocolata in loc de glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mozaic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea