Aceasta reteta o stiu de cativa ani de la o profesoara din scoala generala, este printre primele retete care le-am facut cand am inceput sa gatesc!
Blat
Bezea
Glazura
Se freaca zaharul cu margarina, apoi treptat, se adauga galbenusurile, coaja de lamaie/portocala, laptele si faina in care a fost pus in prealabil praful de copt si cele 2 linguri de cacao.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Cand aluatul este gata se prepara bezeaua si glazura.
Bezeaua: Albusurile se bat spuma cu mixerul si se adauga cele 300g zahar.Bezeaua se bate pe baie de abur pana se intareste, apoi se pune peste coca calda.
Peste bezea se pune urmatoarea glazura.
Glazura:Apa se fierbe cu zaharul si cacao pana obtinem o compozitie omogena.Glazura se toarna peste bezea si se orneaza cu ajutorul unei furculite, traversand cu dintii dintr-o parte in alta a tavii.
Se pot folosi si fulgi de ciocolata in loc de glazura.