A trecut ceva vreme de cand nu am mai facut o prajitura, dar se pare ca nu mi-am iesit din mana.
Reteta este una originala pe care am creat-o in cateva minute :))) . Nu ma asteptam sa iasa ceva extraordinar , dar va pot spune ca a iesit.
Prajitura are un blat pufos, aromat si cu toate ca nu am folosit sirop deloc , pare insiropat. Toti cei din familie si nu numai au apreciat-o.Sper sa incercati reteta si sa-mi spuneti si dvs daca va place.
Blat
Gem de caise. Crema:
Blat:
Separam ouale si batem albusurile cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu ulei dupa care le adaugam treptat in albus folosind o lingura de lemn. Turnam apoi si laptele.
Punem treptat 5 linguri de faina si bicarbonatul stins cu otet. Incorporam apoi in aluat merele razalite si adaugam restul de faina.
Compozitia o turnam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Aveti grija aici sa nu o coaceti prea mult, altfel nu va mai avea blatul umed.
Dupa ce blatul s-a racit il acoperim din abundenta cu gem de caise. Eu am lasat blatul asa cateva ore astfel incat blatul a tras putin gem.
Crema:
Punem laptele la fiert la foc mic. Intr-un bol amestecam amidonul cu zahar si cu cateva linguri din laptele recent pus pe foc (ca la budinca). Turnam apoi laptele cu amidon in cel de pe foc si amestecam cu o lingura. Lasam pe foc pana se ingroase, dupa care il punem la racit.
Punem untul,smantana si esenta de migdale in crema racita si amestecam bine. Acoperim stratul de gem cu ea si dam prajitura putin la frigider.
Asta a fost tot! O prajitura simpla si delicioasa!
Pofta buna!
1
in locul gemului de caise puteti pune orice fel de gem (cred ca cel de capsuni merge la fel de bine)