Prajitura Marisa

de VanessaAli in Prajituri, 21 Apr 2016 | 4318 vizualizari

 

A trecut ceva vreme de cand nu am mai facut o prajitura, dar se pare ca nu mi-am iesit din mana. 
Reteta este una originala pe care am creat-o in cateva minute :))) . Nu ma asteptam sa iasa ceva extraordinar , dar va pot spune ca a iesit. 
Prajitura are un blat pufos, aromat si cu toate ca nu am folosit sirop deloc , pare insiropat. Toti cei din familie si nu numai au apreciat-o.Sper sa incercati reteta si sa-mi spuneti si dvs daca va place.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 1/2 cana de zahar (cana de 200 ml)
  • 3/4 cani ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu+otet
  • 10 linguri de faina
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 3 mere medii razalite

Gem de caise. Crema:

  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100g unt
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingurita esenta de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Marisa:

Blat:

Separam ouale si batem albusurile cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu ulei dupa care le adaugam treptat in albus folosind o lingura de lemn. Turnam apoi si laptele.

Punem treptat 5 linguri de faina si bicarbonatul stins cu otet. Incorporam apoi in aluat merele razalite si adaugam restul de faina.

Compozitia o turnam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Aveti grija aici sa nu o coaceti prea mult, altfel nu va mai avea blatul umed.

Dupa ce blatul s-a racit il acoperim din abundenta cu gem de caise. Eu am lasat blatul asa cateva ore astfel incat blatul a tras putin gem.

Crema:

Punem laptele la fiert la foc mic. Intr-un bol amestecam amidonul cu zahar si cu cateva linguri din laptele recent pus pe foc (ca la budinca). Turnam apoi laptele cu amidon in cel de pe foc si amestecam cu o lingura. Lasam pe foc pana se ingroase, dupa care il punem la racit.

Punem untul,smantana si esenta de migdale in crema racita si amestecam bine. Acoperim stratul de gem cu ea si dam prajitura putin la frigider.

Asta a fost tot! O prajitura simpla si delicioasa!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in locul gemului de caise puteti pune orice fel de gem (cred ca cel de capsuni merge la fel de bine)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Marisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

CameliaR 1

12.05.2016, 11:59

BUna prajiturica!

kytz 1

11.02.2018, 12:53

Arată foarte delicioasă!

Rahela Velicu 1

11.02.2018, 13:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muffin cu banane