e parfum, e si savoare,
e aroma si culoare...
e motiv de bucurie
a gustului simfonie ;) :P :D
un desert din două texturi delicioase, la bază cremoasă, asemănătoare unei budinci și partea superioară care este fragedă și pufoasă.
Încingem cuptorul bine și pregătim o tavă de cu pereții înalți în care punem hârtie de copt.
Amestecăm făina și cacaua într-un bol. În alt vas batem albușurile spumă cu 8 linguri din cantitatea de zahar.
Mixăm gălbenușurile cu zahărul ramas până se deschid la culoare, apoi adăugăm untul topit, cafeaua, vanilia. Adăugăm și făina, mixăm bine, apoi încorporăm treptat laptele cald.
Încorporăm albușurile bătute spumă în 3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă .
Turnăm compoziția în tavă și coacem 30-45 de minute. Prăjitura trebuie să fie închegată la suprafață, dar dacă mișcăm de tavă, tremură ușor. Lăsăm la răcit complet în tavă.