Tot o prajitura facuta din combinatii de idei luate de ici de colo....
Pentru 4 foi de biscuiti:
Pentru crema:
Pentru glazura:
Se pregatesc intai foile : zaharul, margarina, ouale, laptele, mierea si esenta de vanilie se pun pe foc mic mic pana ce se dizolva totul si compozitia devine lichida. Cand e gata se toarna intr-un castron si se lasa putin la racit. Se adauga apoi amoniacul , pesmetul de biscuiti si faina cat sa obtinem un aluat ce se poate intinde. Se imparte in 4 bucati. Pe fundul tavii tapetat cu faina se intinde cu sucitorul prima foaie. Se coace cam 5 minute. Asa se procedeaza cu toate foile. Se lasa sa se raceasca bine.
Se prepara crema: gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa, apoi se pune la foc cat sa se incalzeasca si sa se dizolve bine, fara sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga impreuna cu mierea in frisca batuta spuma tare.
Prajitura se monteaza in tava pe fundul careia am copt foile. Se pun straturi alternative de foi si crema, ultimul strat fiind foaie. Se toarna deasupra glazura: toate ingredientele puse la foc mic pana la completa dizolvare si omogenizare. Se da la rece acoperita cu o folie de plastic si se taie a doua zi.