Prajitura Luna

de Ancutsa in Prajituri, 11 Iul 2016 | 2924 vizualizari

 

Mi-am dorit sa prepar o prajitura prin care sa ilustrez chipul lunii, cu acele cratere si ce ar fi mai gustos decat niste cratere cu bucati de nuca si fructe uscate :) Ce a iesit, vedeti mai jos. Sper sa va placa :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • un virf lingurita sare;
  • 6 linguri de zahar;
  • un plic praf de copt;
  • 6 linguri de faina;
  • 2 lingurite de cacao;
  • 2 lingurite de dulceata de trandafiri;
  • Colorant rosu alimentar;
  • Rahat de trandafiri;
  • Coaja de portocala la borcan;
  • pentru decor: fulgi de ciocolata, o lingura de nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Luna:

Se preincalzeste cuptorul.

 

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare pana se intareste spuma.

Separat, intr-un alt castron, se bat cu mixerul galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar. Apoi se adauga peste albusuri si se bat impreuna. Acum se adauga praful de copt, faina si amestecam cu o lingura de jos in sus, pentru a ramane pufoasa.

 

Compozitia se imparte in 3 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, in cel de-al doilea: o parte din compozitia simpla, iar in cel de-al treilea am adaugat zeama de la dulceata de trandafiri, insa, pentru ca siropul de dulceata tinde sa dea o tenta de gri aluatului, am adaugat si cateva picaturi de colorant alimentar rosu.

 

Intr-o tava rotunda, pe foaie de copt, se asaza mai intai partea cu cacao, apoi partea cu dulceata, iar apoi partea alba, simpla, combindand dupa imaginatie. Va puteti folosi de o lingurita sa creati forme si modele. Eu m-am inspirat din chipul lunii, incercand sa-i creez acele cratere :)

Se adauga din loc in loc bucatele mici de rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati, dar si coaja de portocala. Pe deasupra se presara fulgi de ciocolata alba si o lingura de nuca macinata.

 

Se da la cuptor, la foc potrivit, pana devine aurie, adica aproximativ 40 de minute.

 

Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/prajitura-luna.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Luna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

11.07.2016, 19:54

Bya Ralu 1

11.07.2016, 20:45

buna

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:39

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de visine