Prajitura Lica

de iry-gabriela in Prajituri, 30 Ian 2017 | 4941 vizualizari

 

Prima dată încercată, dar și cu succes realizată. 

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 4 foi de napolitane
  • 600 de biscuiți digestivi
  • 600 de zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 250 unt sau margarină
  • esență de rom.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lica:

Biscuiții se pun intr-o pungă și se sfărâmă cu sucitorul sau se dau prin mașina de tocat carne. 

Separat, într-un vas, se pune laptele împreună cu zaharul și cacaua la fiert și se lasă pe foc, până ce amestecul are conținutul unui sirop.

Se da deoparte adaugandu-se biscuiții. Se amesteca până se încorporează toții biscuiții. 

Apoi se mai pune la fiert pentru 1-2 minute, după care, se lasă la răcit  (dar nu de tot), după care se adaugă untul sau margarina și esență. 

Se ung foile de napolitana, cu aceasta cremă, după care se dă la rece până a doua zi, punând deasupra o greutate pentru a presa foile.

TIPS-URI

1

Opțional, se pot adăuga și stafide înmuiate în apă caldă sau nuci tăiate bucăți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si bezea