Prajitura Lamaita

de lia maria in Prajituri, 10 Dec 2010 | 32201 vizualizari

 

Am descoperit aceasta prajitura in revista: Libertatea pentru femei Retete. Si pentru ca “mi-a facut cu ochiul” am incercat-o. Este un deliciu!!! Dulce, acrisora, aromata si racoritoare, foarte, foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 g branza dulce
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru glazura:
  • 850ml suc de portocale (8 portocale mari)
  • 2 budinci vanilie
  • 5 linguri zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamaita:

Pentru blat:

Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul apoi adaugam uleiul putin cate putin amestecand in continuu. Punem faina amestecata cu praful de copt, omogenizam si lasam la o parte. Batem albusurile spuma tare si ajutandu-ne de o paleta, incorporam usor, albusul in aluat. Pregatim o tava de 32/24cm, cu hartie de copt, golim aluatul, il nivelam si-l dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 25’. Se lasa apoi la racit.

Pentru crema: 

Frecam untul cu zaharul, adaugam branza, esenta si coaja de lamiae si omogenizam.

Peste blatul racit, intindem uniform crema de branza si dam prajitura la rece pentru cel putin 1h.

Pentru glazura:

Din sucul optinut de la 8 portocale mari, in care adaugam zaharul si prafurile de budinca, obtinem glazura. Se lasa putin la racit, apoi o intindem peste prajitura.

O dam dinnou la rece pentru maximum 2h, dupa care o portionam si o servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

lia maria 1

16.12.2010, 12:18

mediato

blueapril 1

15.05.2013, 17:52

Tocmai am facut aceasta prajitura. Toate bune si frumoase... doar ca jeleul de deasupra este foarte foarte acru! 5 linguri de zahar nu sint de ajuns categoric, cu atit mai mult cu cit eu am pus suc de portocale din comert care este deja indulcit. In rest, grozava.

Rahela Velicu 1

18.10.2021, 15:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie