delicioasa...am studiat mai multe variante si asa am ajuns si la varianta mea:)))))...mai am poze din timpul prepararii dar trebuie micsorate :))
Separam albusurile de galbenusuri.
Faina,cacaoa si praful de copt le amestecam si le cernem.
Mierea o punem la topit in laptele caldut.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam treptat amestecul de faina,grisul,mierea si uleiul si omogenizam bine compozitia pana nu se mai observa uleiul.Adaugam apoi treptat albusurile batute spuma cu un praf de sare.Impartim compozitia in doua tavi identice,tapetate cu hartie de copt(sau punem pe rand la copt in aceeasi tava) si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea(cam 15 minute la foc potrivit).Lasam la racit,fara a indeparta hartia de copt de pe fundul lor.
Pregatim prima glazura:topim untul cu ciocolata taiata bucati si apa,apoi adaugam uleiul si omogenizam bine.Lasam sa se racoreasca.
Intre timp pregatim crema:Mixam frisca cu intaritorul de frisca si mierea,apoi incorporam laptele condensat si mai mixam putin.
Dam jos hartia de copt de pe un blat si punem blatul pe o tava,il ungem cu jumatate de crema si peste punem glazura si nivelam usor cu un cutit.Dam la rece 20minute.
Intre timp,pregatim a doua glazura:punem la topit ciocolata taiata bucati cu untul si apa,apoi punem lichiorul si uleiul,omogenizam bine.
Scoatem de la rece prajitura si punem peste prima glazura restul de crema,apoi blatul al doilea(hartia de copt o dam jos dupa ce am pus blatul si l-am presat usor peste crema.Punem si glazura si nivelam usor.Dam la rece cateva ore.Taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.
1
in loc de intaritor de frisca folositi 1plic de gelatina inmuiat in putin lapte caldut
2
daca nu aveti lapte condensat,se poate si fara(mai adauga putina miere sau zahar)