Si aceasta prajitura imi aminteste de copilarie...nu mai mancasem de mult timp, asa ca i-am cerut caietul mamei cel vechi cu retete si am preluat si eu reteta!
Mai intai se freaca spuma margarina, ouale si zaharul, apoi adugam laptele caldut si amoniacul, iar la final incorporam faina cernuta; trebuie sa obtinem o bila de aluat omogena, care se va imparti in 3 parti egel, iar acestea se intind cu sucitorul, si pe rand se coc foi pe fundul tavii.
Fiecare foaie se tine cca 10 min la foc mediu, astfel incat sa se rumeneasca putin...trebuie ca foaia sa fie intepata cu furculita, deoarece, altfel, vor rezulta bule de aer.
Dupa ce am copt foile, alegem dintre acestea pe aceea care este mai putin reusita ( este rupta sau arsa), o maruntim la robot sau chiar cu mana, apoi o amestecam cu 1/2 cana lapte caldut, 1/2 zahar pudra, 2 linguri cacao cernuta, gem acrisor dupa gust si 1/2 pachet margarina!
Cu aceasta compozitie umplem celelate 2 foi ramase.
Pentru finisarea prajiturii vom pregati o bezea din albusuri cu zahar, batute bine, bine, pe care o intindem uniform peste prajitura; la final, pentru a obtine aspectul marmorat al prajiturii facem si o glazura de cacao ( frecam 3l zahar pudra+1 lg cacao+1 lg apa calduta+ 2 lg ulei ) si, aceasta glazura de cacao o intindem cu ajutorul unei furculite peste spuma de bezea.