Prajitura insiropata cu prune

de Merisor in Prajituri, 10 Iul 2013 | 15588 vizualizari

 

Spun insiropata pentru ca lasa prunele un sirop peste prajitura de te lingi pe degete nu alta.
Jumatate de tava s-a mancat calda cu lingura direct din tava ca nu au avut rabdare abia am salvat o parte pentru poze. Este asa de buna si calda si rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg prune
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri smantana
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu prune:

Spargem prunele, le scoatem samburii si presaram scortisoara peste ele.

Le dam la rece pana pregatim blatul.

Pentru blat frecam ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam uleiul, apa minerala si smantana, omogenizam si incepem sa punem 6 linguri de faina amestecata cu praful de copt si cele 6 linguri de nuca.

Oprim din aceasta compozitie 1/4 iar in restul mai adaugam 2 linguri de faina si o turnam in tava tapetata cu hartie si o dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Eu am folosit o tava de 24/36 cm.

Dupa scurgerea acestui timp scoatem tava, asezam un rand de prune, turnam compozitia oprita si mai adaugam un rand de prune deasupra. 

Dam din nou la cuptor pentru alte 20 de minute.

Prunele vor lasa un sirop care patrunde si in primul blat si devine insiropata.

Este foarte buna si aromata!

 

TIPS-URI

1

Recomand sa nu se tapeteze tava cu hartie ci doar cu grasime, deoarece hartia se umezeste si se lipeste de prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 18:31

Vaii...nu stiu cum de mi-a scapat asemenea bunatate!! Bine ca mai trec pe la tine din cand in cand.

Merisor 1

20.07.2013, 18:35

Ai batut la usa?

babi5 1

26.01.2014, 07:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe