O prajitura apreciata de finlandezi este rulada cu fructe de padure.
In serile lungi de iarna,langa o cafea ,caci sunt mari consumatori de cafea,e savurata in asteptarea lui Mos Craciun.
Denumirea lor e foarte sofisticata asa ca i-am zis 'Prajitura impletita"
Drojdia se freaca cu putin zahar pana se lichefiaza.Restul de zahar se amesteca cu laptele caldut,ouale,sare,cardamom.Se adauga faina alternand cu untul topit ,caldut.Se framanta un aluat potrivit,nu prea tare,care nu se mai lipeste de mana. Se lasa la crescut 30 min.
Se intinde in foaie dreptunghiulara (sau patrat daca ne place mai mult asa), se cresteaza marginile fasii orizontale. Pe mijlocul foii se pune dulceata de zmeura,afine(sau alta preferata) iar peste ea o crema formata din:
-2 oua
-crema de branza (varianta ideala) sau o smantana mai groasa amestecata cu un plic de budinca de vanilie
-2 linguri de zahar
Se pun marginile peste partea din mijloc pana formam o prajiturica impletita.Se unge deasupra cu ou si se da cu zahar.Exista un zahar special, bucatele mici, pe care nu am reusit sa-l gasesc aici. Am pus din cel obisnuit.
Cu grija se strecoara mainile pe sub prajitura si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Cand s-a rumenit frumos e gata.
Pofta mare!