O prajitura simpla dar foarte buna. Sper sa fie pe gustul vostru. :)
Blatul se prepara in felul urmator: se bat ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea, se adauga faina, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine. La sfarsit se adauga uleiul. Se tapeteaza o tava sau cu hartie de copt se da la cuptor pt. 20 de minute la 180° (depinde de cuptor).
Crema 1: Frisca batuta amestecata cu 100 g dulceata de caise (sau alt gust dupa preferinta)
Crema 2 : Frisca batuta amestecata cu 100 g crema de ciocoloata sau ciocolata topita pe baie de aburi (racita astfel se leaga bine cu frisca si devine cremoasa).
Se prepara blatul dupa care se lasa la racit. Se aseaza pe un platou/o farfurie, se insiropeaza bine. Se pune primul strat de crema 1. Apoi se pun biscuitii inmuiati in sirop. Se pune a doua crema (crema 2).
Se decoreaza cu ciocolata neagra topita pe baie de aburi cu lapte (2-3 linguri). Se da la rece pentru cateva ore.
Pofta buna !!
1
Pentru crema 1 in loc de dulceata puteti folosi fructe (piersici,ananas,capsuni etc.) sau fructe din compot.