Prajitura Gaby

de rivka in Prajituri, 20 Aug 2010 | 7668 vizualizari

 

Nu am stiut cum sa-i dau numele asa ca am dat numele acestei prajituri dupa gaby un sufletel drag cu ochi albastrii .

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pline vf faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • sare

CREMA:

  • 450 grame branza kwark(poate fii inlocuita cu mascarpone)
  • 450 grame visine dulci din conserva
  • 1 pliculet de budinca la rece de vanilie

ORNAT:

  • 4 patratele ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Gaby:

Se bat 3 albusuri cu un praf de sare ca pentru bezea apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o crema lucioasa, se adauga galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de copt apoi cacaoa.
Intr-o tava pe hartie de copt(20/20) se toarna aceasta compozitie si se da la cuptorul incalzit la cca 175 grade cca 15-20 minute.
Se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Se prepara crema , se mixeaza branza kwark (sau mascarpone dupa posibilitati) cu budinca de vanilie la rece pana se intepeneste.Se adauga visnile din conserva si cu o lingura se uniformizeaza compozitia.
Se intinde crema peste blatul rece si deasupra se rade ciocolata cu lapte.Se da prajitura la rece pt cateva ore apoi se portioneaza.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci