O prajitura racoritoare, cremoasa si extrem de delicioasa! Si cu blat doar din albusuri. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-fulg-de-nea/
Pentru blat: se mixeaza albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare.
Adaugam pe rand nuca de cocos, esenta, faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn.
Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si uniformizam.
Dam la cuptorul preincalzit, pana cand incepe sa se aureasca pe margini si sa se desprinda de hartia de copt.
Dezlipim hartia de copt si punem prajitura pe platou.
Trecem la pregatirea cremei: mixam spuma frisca lichida in care adaugam si zaharul, ananasul il pasam cu mixerul vertical sau la blender. In siropul de ananas, punem gelatina si o lasam 10 minute la hidratat. O dam apoi 10 secunde la microunde sa se topeasca.
Amestecam frisca cu ananasul pasat si adaugam gelatina. Amestecam bine si punem crema rezultata deasupra blatului.
Uniformizam si presaram nuca de cocos din abundenta.
Dam la rece pentru cel putin 1 ora (eu nu am avut rabdare decat 20 de minute si nu s-a intarit crema bine).
Pofta buna!
1
Puteti razui ciocolata deasupra.
2
Neaparat tinuta la rece, inainte sa o taiati ca altfel se lasa crema.