By sarbatorita zilei, Miha!:-* O prajitura rapida, foarte buna si frageda de ti se topeste in gura!
Aluat fraged:
Umplutura:
Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea.
Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos.
Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu lingura de otet.
Adaugam cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.
Vom obtine un aluat nelipicios pe care il invelim in folie transparenta si il dam la rece pentru 1 ora.
Umplutura: spalam si curatam merele, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam zaharul si scortisoara peste merele razalite si amestecam bine.
Dupa 1 ora scoatem aluatul de la frigider, il framantam putin si il impartim in 2 bucati egale.
Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.
Prima foaie o asezam in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt, o intepam din loc in loc cu o furculita, apoi asezam merele scruse de zeama.
Asezam peste mere si ce-a de-a doua foaie, o intepam din loc in loc cu o furculita apoi dam prajitura la cuptorul preincalzit.
Coacem 20-30 de minute pana incepe sa se rumeneasca usor.
O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca...noi nu am avut rabdare si am taiat-o calda.
Sa aveti pofta!
1
Tava folosita de mine are dimensiunea de 32/24 cm.
2
Cana folosita de mine este de 250 ml.
3
Pe langa mere putem sa adaugam feliute de pere sau piersici.