Prajitura frageda cu mere

de mimmi in Prajituri, 5 Mar 2012 | 24921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba,
  • 200 g unt ,
  • 150 g zahar tos pentru foi,
  • 1 ou,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3 linguri de smantana,
  • 1,5- 2 kg mere,
  • zahar si scortisoara dupa gust,
  • un praf de sare,
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Pentru inceput curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim intr-o cratita incapatoare impreuna cu zahar dupa gust pana scade sucul lasa si se formeaza o pasta.  Adaugam dupa gust scortisoara si lasam la racit.

Framantam un aluat din faina,unt,150 g zahar,ou,praful de copt si smantana. Aluatul rezultat se imparte in doua bucati egale. Se intinde o foaie pe masa care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se aseaza un strat uniform din pasta de mere si se pune cealalta foaie. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pentru cca 40 de minute,pana capata o culoare usor aurie.

Cand prajitura este gata se scoate afara,se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea