Prajitura frageda cu mere

de mimmi in Prajituri, 5 Mar 2012 | 23378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba,
  • 200 g unt ,
  • 150 g zahar tos pentru foi,
  • 1 ou,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3 linguri de smantana,
  • 1,5- 2 kg mere,
  • zahar si scortisoara dupa gust,
  • un praf de sare,
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Pentru inceput curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim intr-o cratita incapatoare impreuna cu zahar dupa gust pana scade sucul lasa si se formeaza o pasta.  Adaugam dupa gust scortisoara si lasam la racit.

Framantam un aluat din faina,unt,150 g zahar,ou,praful de copt si smantana. Aluatul rezultat se imparte in doua bucati egale. Se intinde o foaie pe masa care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se aseaza un strat uniform din pasta de mere si se pune cealalta foaie. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pentru cca 40 de minute,pana capata o culoare usor aurie.

Cand prajitura este gata se scoate afara,se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si merisoare