Prajitura fina cu albus

de adnia in Prajituri, 10 Ian 2013 | 11054 vizualizari

 

Cred ca toata lumea ramane in aceasta perioada cu albusuri nefolosite...si mai mereu ne tot gandim ce sa facem cu ele:) Asa mi s-a intamplat si mie, asa ca am rascolit netul dupa idei si retete, care mai de care mai deosebite. Va spun de pe acum ca am gasit pe culinar.ro o prajitura extraordnara, dar de la care am folosit doar blatuldar caruia i-am adaugat esenta de cafea, nuca de cocos si alune, restul fiind inventie personala:)) Din fericire pt mine, a iesit o minunatie fina, plina de ciocolata si arome deosebite.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • - 8 albusuri
  • - 400g nuci macinate
  • -100 gr. alune
  • 100 gr nuca de cocos
  • - 250g zahar
  • - 1 plic praf de copt
  • - 4 linguri rase faina
  • - 3 linguri rase cacao
  • -1 esenta de cafea
  • Pt crema:
  • - 1 pachet de unt
  • -4 galbenusuri
  • - 200 gr. zahar pudra
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 1 fiola esenta de rom
  • -3 linguri cacao
  • -1 ciocolata amaruie (100 gr)
  • -visine de la congelator
  • Pt. glazura
  • - 100 gr. ciocolata amaruie
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu albus:

Am facut intai blatul: am batut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a capatat consistenta bezelei, apoi am adaugat toate celelalte ingrediente si le-am amestecat usor cu paleta de lemn, cu miscari de sus in jos, si l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care l-am bagat la cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii.

Dupa ce blatul s-a copt, l-am rasturnat pe un gratar si am desprins repede hartia, apoi l-am lasat sa se raceasca bine.

Intre timp, am facut crema: -am fiert pe fain marie galbenusurile cu zahar, pana au capatat consistenta unei smantane mai subtiri, apoi am lasat sa se raceasca , iar in momentul in care au ajuns la temperatura camerei am adaugat untul moale si celelalte ingrediente (le-am amestecat cu mixerul), obtinand o crema foarte fina si aerata.

Pt. ca mi s-a parut ca blatul de prajitura este cam uscat, am ales sa-l insiropez putin cu zeama de la un compot de visine, iar dupa absorbirea completa a acestuia, am turnat crema de mai sus si am dat iarasi la rece pt. cca 30 min.

Apoi am asezat visinele decongelate si am glazurat (glazura am obtinut-o prin dizolvarea ciocolatei rase in frisca fierbinte).

Am dat iarasi la rece, de data aceasta lasand-o peste noapte in frigider si, cu toate ca nu mai aveam rabdare, am portionat-o, totusi, a doua zi.

Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu albus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adnia 1

11.01.2013, 20:04

Sim0na 1

12.01.2013, 12:19

bine arata!

Raluca57 1

14.02.2013, 16:59

Te rog, care este dimensiunea tavii? Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata (Reteta 300)