Prajitura fina cu albus

de adnia in Prajituri, 10 Ian 2013 | 11150 vizualizari

 

Cred ca toata lumea ramane in aceasta perioada cu albusuri nefolosite...si mai mereu ne tot gandim ce sa facem cu ele:) Asa mi s-a intamplat si mie, asa ca am rascolit netul dupa idei si retete, care mai de care mai deosebite. Va spun de pe acum ca am gasit pe culinar.ro o prajitura extraordnara, dar de la care am folosit doar blatuldar caruia i-am adaugat esenta de cafea, nuca de cocos si alune, restul fiind inventie personala:)) Din fericire pt mine, a iesit o minunatie fina, plina de ciocolata si arome deosebite.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • - 8 albusuri
  • - 400g nuci macinate
  • -100 gr. alune
  • 100 gr nuca de cocos
  • - 250g zahar
  • - 1 plic praf de copt
  • - 4 linguri rase faina
  • - 3 linguri rase cacao
  • -1 esenta de cafea
  • Pt crema:
  • - 1 pachet de unt
  • -4 galbenusuri
  • - 200 gr. zahar pudra
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 1 fiola esenta de rom
  • -3 linguri cacao
  • -1 ciocolata amaruie (100 gr)
  • -visine de la congelator
  • Pt. glazura
  • - 100 gr. ciocolata amaruie
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu albus:

Am facut intai blatul: am batut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a capatat consistenta bezelei, apoi am adaugat toate celelalte ingrediente si le-am amestecat usor cu paleta de lemn, cu miscari de sus in jos, si l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care l-am bagat la cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii.

Dupa ce blatul s-a copt, l-am rasturnat pe un gratar si am desprins repede hartia, apoi l-am lasat sa se raceasca bine.

Intre timp, am facut crema: -am fiert pe fain marie galbenusurile cu zahar, pana au capatat consistenta unei smantane mai subtiri, apoi am lasat sa se raceasca , iar in momentul in care au ajuns la temperatura camerei am adaugat untul moale si celelalte ingrediente (le-am amestecat cu mixerul), obtinand o crema foarte fina si aerata.

Pt. ca mi s-a parut ca blatul de prajitura este cam uscat, am ales sa-l insiropez putin cu zeama de la un compot de visine, iar dupa absorbirea completa a acestuia, am turnat crema de mai sus si am dat iarasi la rece pt. cca 30 min.

Apoi am asezat visinele decongelate si am glazurat (glazura am obtinut-o prin dizolvarea ciocolatei rase in frisca fierbinte).

Am dat iarasi la rece, de data aceasta lasand-o peste noapte in frigider si, cu toate ca nu mai aveam rabdare, am portionat-o, totusi, a doua zi.

Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu albus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adnia 1

11.01.2013, 20:04

Sim0na 1

12.01.2013, 12:19

bine arata!

Raluca57 1

14.02.2013, 16:59

Te rog, care este dimensiunea tavii? Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si frisca