Prajitura Figaro, reteta de la mama mea

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 11676 vizualizari

 

Este prajitura copilariei mele, asa ca nu are cum sa nu fie delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de margarina 
  • 200 g.zahar,
  • 5 oua,
  • 2 zahar vanilat sau coaja de portocala/lamaie,
  • esenta de rom (ce arome va plac!),
  • 1 praf de copt,
  • 200 ml.lapte (o ceasca),
  • 2 linguri cacao,
  • 1 borcan de gem (eu am pus de caise, dar cred ca merge de oricare),
  • 2 pumni nuca taiata marunt,
  • 200 g.zahar (la albusul batut spuma),
  • 350 g.faina,
  • ciocolata rasa de pus deasupra (facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro, reteta de la mama mea:

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri de cacao in crema rezultata, se adauga galbenusurile, unul cate unul. Se pun aromele, dupa aceea ceasca de lapte si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava unsa si tapetata (tava mea este o tava mare de aragaz, nu stiu exact dimensiunile). Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Intre timp batem albusurile spuma cu 200 g.zahar.

Se coace pe jumatate, adica sa se intareasca totusi aluatul pentru a putea sa o scoatem si sa o ungem cu gem, presaram nuca taiata si intindem uniform albusurile batute spuma cu zahar. Eu intep cu furculita putin aluatul inainte se ung cu gem. Se introduce iar la cuptor pana albusul se intareste bine si se si coloreaza putin. Ca timp, depinde de cuptorul fiecaruia, la mine in total a stat 1 h. Adica 45 min., dupa aceea unsa cu gem si albus si inca 15 min. pana s-a intarit albusul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro, reteta de la mama mea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuit cu ananas confiat