Nu stiu ce sa spun doar ca este bestiala. Combinatia de nuca, migdale si ciocolata este deosebita.
Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pregatim o tava de 20x30 cm , pe care o tapetam cu hartie de copt
Pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca .
In vasul robotului punem nucile si migdalele impreuna cu 2 linguri de zahar tos . Pornim robotul si le macinam . Se pot macina cu masina de macinat nuca .
In varianta cu robotul o sa mai ne ramana si bucati mai mari care vor fi gustoase.
Punem nucile macinate impreuna cu migdalele intr-un vas si trecem la ciocolata . Aceasta eu am pus-o si pe ea la tocat in robot dar o puteti razui .
Intr-un castron mixam untul ca sa obtinem o spuma ( daca doriti o prajitura dulce tare atunci aici puteti adauga 2 linguri de zahar pudra , eu nu am pus pentru ca mi s-a parut suficient de dulce ciocolata si cele doua linguri de zahar puse la macinatul nucii ) .Adaugam in unt galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare . Cand terminam de adaugat galbenusurile punem migdalele, nucile, praful de copt si cacao si amestecam de cateva ori.
Separat batem albusurile cu putina sare pana cand avem o spuma tare .
Punem albusurile peste compozitia cu unt si cu o spatula amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza bine totul .
Turnam in tava, nivelam si dam la cuptorul incins cam o ora. Cand este gata se va crapa deasupra , iar pe scobitoare trebuie sa aveti doar urme de ciocolata
1
Eu am servit cu frisca batuta si frunze de menta , dar merge perfect si cu inghetata .