Racoritoare, pufoasa, delicioasa! Merita incercată!
Tapetam o tava cu diametrul 28 cm. cu hartie de copt si aprindem cuptorul pentru a fi cald atunci cand intoducem blatul.
Mixam cele patru oua cu zaharul si coaja de lamaie. Cand zaharul s-a topit adaugam putin cate putin faina si praful de copt continuand mixarea la viteza minima.
Turnam aluatul rezultat in tava si o introducem in cuptorul incins pentru aproximativ 20-25 minute, pana cand s-a rumenit usor la suprafata. Pentru a fi siguri ca s-a copt puteti incerca si testul scobitorii.
Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca, timp in care preparam mousse-ul.
Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul, coaja si sucul de lamaie pana se omogenizeaza. Adaugam branza de vaci putin cate putin si mixam pana mix-ul nostru devine cremos.
Separat mixam foarte bine cele doua albusuri, pana cand intoarcem bolul cu gura in jos si spuma nu curge. Amestecam albusurile putin cate putin cu o spatula de lemn in mix-ul de galbenusuri.
Incorporam in mousse gelatina inmuiata in cei 60 ml. de apa calduta, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Taiem blatul rece in doua felii egale. Asezam una din foi in tava cu peretii detasabili, apoi adaugam mousse-ul de lamaie si asezam deasupra cea de-a doua felie de blat, iar peste aceasta din urma turnam glazura alba ce se prepara in cel mai simplu mod: amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie si gataaa!!
Introducem tava in frigider pentru aproximativ doua ore pentru a se intari mousse-ul.
Cam asta fost tot! In concluzie, va pot spune ca merita sa incercati acest desert simplu de preparat, mai ales ca nu contine ingrediente greu de achizitionat, iar rezultatul va incanta cu siguranta pe cei ce adora dulciurile pufoase si racoritoare.
Enjoy!