aveam o multime de albusuri in congelator...a iesit foarte pufoasa si aerata
Daca aveti albusurile congelate, scoateti din congelator cu cateva ore inainte si lasati sa se dezghete la temperatura camerei sau in frigider. Visinele daca sunt congelate,nu le decongelati.
Mixati bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugati treptat zaharul si bateti foarte bine, pana albusurile sunt foarte tari si lucesc. Adaugati galbenusurile si omogenizati. Turnati uleiul si amestecati in continuare. Presarati treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si amestecati usor cu o lingura de lemn pana absoarbe toata faina. Puneti si esenta de visine apoi. Puneti separat 6 linguri de aluat pe care il amestecati cu cacao. In restul de aluat incorporati visinele si merisoarele si amestecati usor.
Tapetati o tava mare cu unt si pesmet sau puneti o hartie de copt.Turnati jumatate din compozitie, apoi puneti aluatul cu cacao, apoi restul de compozitie. Dam la cuptor cam 40 minute, pana se coace blatul (facem testul cu scobitoarea). Oprim focul si lasam cateva minute in cuptor. Scoatem si lasam sa se raceasca. Taiem bucati si pudram cu zahar. Servim cu o cafea sau lapte.
1
daca visinele sunt congelate nu le decongelati
2
daca nu aveti merisoare,puneti mai multe visine
3
prajitura se poate prepara si cu mai putine albusuri,folositi o cana ca masura pentru albusuri,faina si zahar(aceeasi)