Prajitura desteapta

de Patricia Iordache in Prajituri, 20 Mar 2013 | 28546 vizualizari

 

Am incercat pana acum mai multe variante de retete pentru aceasta prajitura insa nu am fost foarte multumita de rezultat.
Cautand pe ici pe colo, am gasit pe blogul Bucataria portocalie, varianta care, in sfarsit este pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua;
  • 250 gr.zahar;
  • 1 pachet de unt/margarina;
  • 9 linguri faina (135-140 gr.);
  • 1 l. lapte dulce;
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul, luam de pe foc si lasam la racit.

Separam ouale, albusurile le batem spuma si galbenusurile cu zaharul vanilat. Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte racita si amestecam usor cu un tel.

Adaugam si albusurile spuma, putin cate putin si amestecam putin. Punem treptat, cele 9 linguri de faina.

Ungem o tava (a mea a avut 28X18 cm) cu putin unt (sau tapetam cu hartie de copt), turnam compozitia si o dam la cuptor la foc mic (140-150 grade, nu mai mult), aproximativ o ora ( fara sa deschidem usa cuptorului !!) pana trece testul scobitorii.

Lasam prajituta sa se raceasca in tava, de preferat peste noapte. 

O portionam si o pudram cu zahar pudra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Noire - de sarbatoare