O bunatate
Se preancalzeste cuptorul la 200 de grade.
Se ung formele cu unt(se poate face in forme mici de sufleu, de briose sau in tava mai mare de budinca). Se tapeteaza formele cu zahar.
La baie de aburi se topeste ciocolata impreuna cu untul.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 70 gr de zahar pana cand se umfla si se deschid la culoare. Se adauga apoi esenta de vanilie, ciocolata topita, praful de copt si 1 lingura de faina in ploaie.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga peste amestecul de ciocolata mestecand usor cu o lingura(nu foarte mult ,altfel aluatul se va lasa).
Se imparte aluatul in formele pregatite si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana ce marginile prajiturii se desprind de pe forma.
Se servesc cu crema de vanilie sau frisca.
Pofta buna!!!