Am descoperit-o de curand , dar m-a vrajit bine :) Simpla , delicata si totusi imbatatoare de simturi.
Untul impreuna cu zaharul alb si brun se bate pana devine spuma.Se adauga ouale , unul cate unul, dupa fiecare se omogenizeaza spuma.
Se toarna laptele cate putin si se amesteca. Se adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt inainte, adaugam treptata si omogenizam. Adaugam si coaja de lamaie si mai amestecam un pic.
Aluatul se pune in tava unsa cu unt si se pune la copt 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Se face testul scobitorii si se scoate pe un gratar la racit( este aurie deasupra). Fierbinte cum e se inteapa cu un bat pentru frigarui sau cu o furculita cu 2 dinti, gaurele sa fie la distanta de aproximativ 2cm.
Sucul de lamaie se amesteca cu zaharul (ingredinetele siropului) la rece, nu se incalzeste si se toarna cu lingura peste prajitura. Se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se poate taia folosind forme geometrice si se orneaza
1
e recomandabil sa fie ornata cu afine sau capsuni, daca lipsesc ..merg si niste nuci.